Бізнес розкритикував ідею створити ще одну держструктуру

Бізнес розкритикував ідею створити ще одну держструктуру

Нинішній уряд неефективно використовує навіть ті невеликі гроші, які закладені в Держбюджеті. Їх розподіл і освоєння відбувається непрозоро. А створення будь-якого нового органу лише ускладнить систему.

Про це заявив Андрій Ніколаєнко, координатор "Української бізнес ініціативи". Так прокоментував заяву представників Мінекономіки про необхідність створення національного координатора міжнародної фінансової допомоги. Його завданням буде залучення та ефективне використання коштів, які виділяються нашій країні з різних джерел.

За словами Ніколаенка, створення нового національного координатора - це поверхневий підхід. Адже існують спеціальні підрозділи, які займаються координацією технічної допомоги. Центральні органи виконавчої влади відповідають за програми зі Світовим банком, з Європейським інвестиційним банком.

"Заяви Мінекономіки - це спосіб відреагувати на критику уряду з боку міжнародних донорів. Звичайно, можна було б сказати: краще не давати грошей цьому уряду. Але вони потрібні Україні. Одним із важливих аспектів фінансової допомоги Україні має стати не латання дірок в існуючій системі державного управління, а фінансування нової структури держуправління", - акцентував Ніколаєнко.

Нагадаємо, один зі співініціаторів створення УБІ, народний депутат Сергій Тарута заявляв, що міжнародні фінансові інститути готові надати Україні до $120 млрд на термінову реанімацію економіки в рамках нового "Плану Маршалла". Торік могли виділити Україні до $30 млрд., але через непрофесіоналізм уряду країна їх не отримала.

"Українська бізнес ініціатива" об'єднує представників великого та середнього бізнесу. Її основне завдання - створення рівних і сприятливих умов для бізнесу, розвиток добросовісної конкуренції в українській економіці, ефективне і прозоре державне управління.

Лента новостей
Вступай: