Кабмін повертає зменшені норми споживання газу

Кабмін повертає зменшені норми споживання газу

Кабмін встановлює норматив 4,4 куб. м газу на особу споживачам, у яких встановлені плити без лічильників і є центральне опалення, платіжки облгазів за лютий визнає незаконними. Про таке рішення у ході засідання Кабміну оголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Я пропоную сьогодні прийняти відповідне рішення і встановити норматив не 6 кубометрів, як зараз виставляють облгази, а поставити норматив, розрахований Міністерством енергетики та НКРЕ, це 4,4 кубометри. Невідкладно цю постанову підписати й оприлюднити. Я відразу звертаюся до всіх газопостачальних підприємств, рішення про нарахування 6 куб. не відповідає постанові Кабміну, яку ми щойно прийняли, тобто - незаконне. Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям гроші", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, облгази у платіжках за лютий удвічі збільшили норми споживання газу для тих, у кого нема лічильників. Тепер, якщо в квартирі є плита й централізоване гаряче водопостачання, нова норма — 6 куб. на людину. Газова плита, але без централізованого гарячого водопостачання — 9, плита й газовий водонагрівач — 18 "кубів" на особу. Норми споживання підвищили після рішення Окружного адміністративного суду Києва. Там визнали незаконною попередню постанову уряду про зниження норм споживання. З 29 січня повернулися до тих, що діяли торік до травня. Також споживачі повинні доплатити різницю за період із травня 2015‑го по січень цього року. Це торкнулося майже 3,5 млн домогосподарств країни.

Лента новостей
Вступай: