Експерт пояснив, що буде після прем'єра-Яресько

Експерт пояснив, що буде після прем'єра-Яресько

Якщо міністр фінансів Наталія Яресько очолить уряд, країну чекають дострокові вибори. Про це у коментарі сказав економіст Борис Кушнірук.

"Технократичний уряд формують для двох цілей. Тимчасово попрацювати до нового складу Верховної Ради. По-друге, провести якісь непопулярні реформи, які політичні сили не хочуть пов'язувати з собою", - пояснив він.

Експерт вважає, що такий уряд може проіснувати до року.

"Якщо Яресько стане прем'єром це у будь-якому випадку крок до дострокових виборів. Питання лише у строках. Або це декілька місяців, або рік", - сказав він.

Кушнірук прогнозує, що технократичному уряду "вставлятимуть списи у колеса".

"Проблема з урядом Яресько, що зацікавленим у дострокових виборах політикам вона невигідна. Їй будуть вставляти списи в колеса і не даватимуть працювати. Буде важко забезпечити довгострокову роботу", - пояснив він.

За словами економіста, "плюс" Яресько у продовженні боротьби з корупцією.

"Ми продовжимо позбавлятися від корупційного впливу на економіку. І це добре. Однак вона не демонструвала, яку економіку хоче отримати в результаті реформ. Бо не можна проводити реформи заради реформ. Можливі якісь непопулярні кроки, хоча такі вже були - підняття тарифів. Але новий Кабмін отримає краще ставлення з боку суспільства", - резюмував він.

Нагадаємо, міністр фінансів заявила про готовність очолити уряд.

Лента новостей
Вступай: