Порошенко саботує звільнення чиновників часів Януковича

Порошенко саботує звільнення чиновників часів Януковича

Президент Петро Порошенко не звільняє людей, які займали керівні посади за часів правління Віктора Януковича.

Про це заявила начальник департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

"Ми від Міністерства юстиції відправили до Адміністрації Президента кілька листів про те, що Кіровоградську обладміністрацію очолює людина, яка потрапляє під люстрацію, - Сергій Кузьменко. Його звільнення в повноваженнях Президента, але він цього не робить. Тут є ще й моральний аспект, тому що Кузьменко, щоб ви знали, теж голосував за диктаторські диктаторські закони 16 січня", - розповіла Козаченко.

Окрім того, за її словами, обласні управління СБУ в Хмельницькій, Чернігівській та Вінницькій областях очолюють люди, які потрапляють під люстрацію.

Під закон підпадає також заступник глави Адміністрації президента Олексій Дніпров, який свого часу був заступником міністра освіти Дмитра Табачника.

"Вони вирішили, що на нього заборона не поширюється. Нібито його колишня посада заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту - керівника апарату - не передбачена законом. Але закон не прописує назву посад, а тільки рівень. Є міністр, перший заступник і заступники. закон не робить ніяких винятків, тому що міністри бувають різні. Адміністрація президента це ігнорує", - сказала Козаченко.

Таким чином, на її думку, президент посилає суспільству сигнал, що можна не виконувати закон.

Лента новостей
Вступай: