"Тітушки в мантіях" відмовилися відвести скандальних суддів КСУ

Конституційний суд не задовольнив клопотання про відвід 6 суддів перед розглядом конституційності норм закону про люстрацію. На знак протесту депутати Верховної Ради Єгор Соболєв, Леонід Ємець та директор департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко залишили зал засідань Конституційного суду.

Про це голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв написав на своїй сторінці у Facebook.

"До біса дешевий театр. Разом з Леонідом Ємцем та Тетяною Козаченко залишили зборище людей, які називають себе Конституційним судом", - написав він.

Соболєв зазначив, що як люди, які давали диктаторські повноваження Януковичу, судді КС не мають права вирішувати, чи проводити Україні люстрацію.

"Ці тітушки в мантіях на волі виключно завдяки Петру Порошенку, якому вигідно мати такий КС "Чєгоізволітє". Сьогодні вони вирішили, що не мають конфлікту інтересів вирішувати долю очищення влади. Скасують закон - буде люстрація вулицею. І Порошенко стане її першою метою", - додав Соболєв.

Він підкреслив, що 2 роки фігурантам цієї справи, серед яких 6 діючих суддів КС включно з головою Бауліним, не виносять навіть підозри.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний суд не задовольнив клопотання про відвід шести суддів при розгляді конституційності норм закону "Про очищення влади".

Раніше директор департаменту Мін'юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко дорікнула Порошенку тим, що він досі не звільнив суддів Конституційного суду, які надали Януковичу "диктаторські" повноваження.

Лента новостей
Вступай: