На справі Ґонґадзе багато політиків зробили кар'єру - Чорновіл

На справі Ґонґадзе багато політиків зробили кар'єру - Чорновіл

На справі Георгія Ґонґадзе багато політиків зробили кар'єру.

Про це сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл, який прийшов на похорони журналіста.

"Якщо теперішня влада розкриє справу Ґонґадзе - це буде сигналом для України, що політичних вбивств більше не буде. І ми, як країна, перегорнемо цю ганебну сторінку. Убивство мого батька, яке так і не розкрили. Як і вбивство Гії. Це все щаблинки однієї драбини. Які тягнуть одна одну. Спершу не розкрили справу мого батька, не покарали справжніх винуватих. Потім справа Ґонґадзе. На цьому багато політиків зробили свою кар'єру. Я надіюсь, що вбивство буде нарешті розкрите", - сказав він.

Нагадаємо, у церкві Миколи Чудотворця Набережного на Подолі у Києві триває відспівування покійного. Всередині церкви присутні кілька десятків людей. Серед них екс-спікер Олександр Мороз, публіцист Данило Яневський, представники грузинського посольства. Також присутня поліція. Все проходить мирно.

Нагадаємо, журналіст Георгій Ґонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. 2009 року в Київській області було знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать журналістові. Однак, тіло досі не було віддане землі, оскільки мама журналіста Леся Ґонґадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові. 30 листопада 2013 року мати Ґонґадзе померла на 69-му році життя.

Лента новостей
Вступай: