"Ми прикопуємо інтереси держави" - Мороз про 16-річне розслідування справи Ґонґадзе

Справу журналіста Георгія Ґонґадзе мають нарешті розслідувати до кінця, встановивши замовників убивства.

Про це заявив екс-спікер парламенту Олександр Мороз, який прийшов попрощатися з Ґонґадзе до церкви Миколи Чудотворця Набережного. Де сьогодні відспівують покійного журналіста.

"Убита молода талановита людина, яка просто говорила правду. А хто підводив до таких дій з боку високого керівництва - має встановити суд. Де ще можуть бути такі приклади у світі, щоб 16 років велося розслідування абсолютно очевидної справи. Поки Кучма був при владі - шукали додаткових аргументів убивства. Уже все з'ясоване: хто вбивав - дав свідчення, підтвердив усе. Проведені слідчі експерименти. Ми можемо відвести відповідальність одного чи двох чоловік, але у такий спосіб прикопуємо інтереси держави", - сказав Мороз.

Він також зауважив, що для того, аби так і не стали відомими прізвища замовників убивства, "Пукачу може раптом стати погано, аби повністю притупити цю справу".

Екс-спікер, який першим заговорив про справу Ґонґадзе і оприлюднив плівки Мельниченка, схвалив, що тіло Георгія нарешті поховають за християнськими звичаями.

"Адже вже експертизи проведені і закордонними спеціалістами, і вітчизняними фахівцями", - зауважив Мороз.

Він наголосив, що тіло довго не ховали через сумніви матері Георгія Лесі Ґонґадзе, що воно дійсно належить її синові.

"Вона не могла змиритися з думкою, що сина забрали", - додав політик.

Нагадаємо, зараз у церкві Миколи Чудотворця Набережного триває відспівування журналіста. Його поховають у дворі церкви.

Туди підходять політики та журналісти. До церкви вже приїздила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і кілька народних депутатів від цієї політсили. Також на церемонії присутній ведучий Євромайдану та колишній міністр культури Євген Нищук.

Лента новостей
Вступай: