Посол США про сутички у Львові: Це суперечить європейському майбутньому

Посол США про сутички у Львові: Це суперечить європейському майбутньому

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт різко засудив вчорашню акцію праворадикалів у Львові.

Як написав він на своїй сторінці у Твіттері, "погана новина, що Фестиваль рівності у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести"

"Прояви нетерпимості у Львові протирічать європейському майбутньому, заради якого українці так багато пожертвували", - зауважив посол.

Нагадаємо, вчора у Львові попри заборону суду, активісти ЛГБТ спільноти зібралися для проведення акції в рамках Фестивалю рівності для залучення уваги громадськості до проблем, пов'язаних з будь-якими проявами дискримінації.

Перед цим, Львівський окружний адмінсуд заборонив проводити цю акцій на проспекті Свободи на площі перед Оперним театром у центрі.

Водночас права громадська організація "Сокіл" подала заявку проведення акції у тому ж місці і в той же час на підтримку "здорового майбутнього української молоді" і традиційних сімейних цінностей. На неї зібралося близько 300 осіб.

Пізніше кілька десятків ультраправих заблокували у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю.

На місці були правоохоронці разом з начальником львівської поліції Дмитром Загарією. Ультраправі поводили себе агресивно, закидували поліцію камінням.

Напад на учасників Фестивалю рівності у Львові вже засудила міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

За словами її речника, цей інцидент був частково спричинений заявами міської влади, яка зробила "негативні публічні заяви щодо заходів представників сексуальних меншин".

Лента новостей
Вступай: