Саудівська Аравія знайшла заміну нафті

Саудівська Аравія знайшла заміну нафті

Саудівська Аравія хоче відмовитися від нафти як головного джерела доходів і енергоресурсу і планує зосередитися на поновлюваних джерелах енергії, зокрема сонячних електростанціях, заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі.

"Я не думаю, що існує більш ідеальна країна для відновлюваної енергетики, ніж Саудівська Аравія. У нас є все, що необхідно для будівництва сонячних електростанцій", - зауважив міністр.

На його думку, в королівстві багато сонячного світла, величезні невикористовувані території, а також надлишок піску. Проте аль-Наїмі не вірить в те, що країни в найближчі 50 років зможуть повністю відмовитися від нафти.

"У найближчі 50 років людство не відмовиться від палива, що, до речі, не так погано", - заявив аль-Наїмі.

Нагадаємо, Міжнародне енергетичне агентство очікує подальшого зниження вартості нафти і вважає, що нафтовий ринок у 2016 році залишиться перенасиченим.

У свою чергу, один з найбільших інвестиційних банків світу Goldman Sachs не виключає того, що нафта впаде до $20 за барель. На думку глави інвестбанку Джеффрі Каррі, таке падіння можливе, якщо баланс попиту і пропозиції так і не буде знайдений при вищій ціні.

Лента новостей
Вступай: