Детективи НАБУ в суді "відбілили" друга президента

Детективи НАБУ в суді

Інформація про лобіювання нардепом Ігорем Кононенком заступника голови "Нафтогазу України" Андрія Пасішника на посаду заступника міністра економіки в Національному антикорупційному бюро вважають "неправдивими відомостями".

Про це свідчить визначення Солом'янського суду Києва від 14 березня, яким суд обрав запобіжний захід для Пасішника у вигляді особистих зобов'язань.

Детективи НАБУ стверджують, що заступник глави президентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко не причетний до тиску на міністра економіки Айвараса Абромавичуса, йдеться в судових матеріалах.

25 січня директор "Нафтогазу України" через Viber надіслав текстове повідомлення міністру. В ньому повідомив про свої плани: зайняти посаду заступника міністра. Не отримавши позитивної відповіді, через чотири дні Пасішник направив повторне повідомлення. Уточнивши, що підготував повний пакет документів для призначення на посаду, йдеться в ухвалі суду. Знову не отримав згоди. "З метою будь-яким способом домогтися внесення такої пропозиції прем'єр-міністру" увечері 31 січня 2016 року Пасішник направив ще одне повідомлення Абромавічусу, в якому вказав "завідомо неправдиві відомості".

Інформацію про те, що команда зайняти Пасішнику посаду замміністра надійшла від команди президента - не відповідає дійсності, заявляють детективи НАБУ. Зокрема, від заступника голови депутатської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка, який погодив це з прем'єр-міністром України.

Знову не отримавши згоди, 1 лютого Пасішник передав до приймальні міністра документи, необхідні для подачі пропозиції про його призначення глави уряду. Також відповідну заяву.

9 березня НАБУ заочно пред'явила Пасшінику підозру в тиску на Абромавічуса. Зараз топ-менеджера підозрюють у злочині за статтею "втручання в діяльність державного діяча".

Нагадаємо, на початку лютого міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус звинуватив Ігоря Кононенка в тиску і спробі посадити в крісло заступника міністра економіки "свою людину".

"Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив:" Я хочу стати вашим заступником. Я в команді Кононенка, і мою кандидатуру вже погодили нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину. А також ще одного - на посаду заступника з питань оборони. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили", - розповідав міністр.

Лента новостей
Вступай: