Порошенко закликав нардепів підтримати зміни до електронного декларування

Порошенко закликав нардепів підтримати зміни до електронного декларування

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів на засіданні у вівторок підтримати запропоновані ним зміни щодо електронного декларування, що усуне останню перепону на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу.

"Можу наголосити на тому, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з громадськими активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. І в наслідок напруженої роботи ми маємо остаточно погоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок", - сказав Порошенко під час зустрічі із керівниками депутатських фракцій та груп, повідомляє прес-служба голови держави.

За його словами, і Європейська комісія, і Рада міністрів внутрішніх справ, і Європейський парламент чітко налаштовані на те, щоб прийняти рішення про надання українцям права вільно подорожувати країнами Шенгенської зони.

Президент наголосив, що ухвалення цього законопроекту в першу чергу необхідне Україні та її громадянам, адже значна частина його положень сприятиме посиленню боротьби з корупцією.

"Надзвичайно важливо, що змістовна частина цього законопроекту, яка спрямована на боротьбу з корупцією, потрібна Україні, а не Євросоюзу. Питання електронного декларування, прозорості діяльності українських чиновників, урядовців і політиків є для нас надзвичайно важливим", - констатував він.

Нагадаємо, Порошенко у суботу наклав вето на закон №3755, який передбачав запровадження електронних декларацій чиновниками і містив низку суперечливих моментів.

Лента новостей
Вступай: