Політолог розповів, навіщо Боровик розбовкав про партію Саакашвілі

Політолог розповів, навіщо Боровик розбовкав про партію Саакашвілі

Заява заступника голови Одеської облдержадміністрації Саші Боровика може означати проблему в комунікації керівника й підлеглого. Або ж свідчити про намагання побачити суспільну реакцію.

Про це в коментарі заявив політолог Михайло Басараб.

"Усі розуміють, що "Рух за очищення" - то ніяка не громадська ініціатива, а політичний проект. Але Саакашвілі відтягує момент офіційного оголошення про створення партії через страх звинувачень у надмірних амбіціях. Заява Боровика і пізніше спростування Саакашвілі може означати проблеми в комунікаціях підлеглого і лідера майбутньої партії. Тоді це не з кращого боку характеризує обох. А також ту майбутню політичну партію. Або ж це хитрий хід Саакашвілі, який дозволив Боровику оголосити таку заяву, аби подивитися на першу суспільну реакцію. Якщо це волюнтаризм у виконанні Боровика, то Саакашвілі варто задуматись над цією ситуацією", - розповів він.

Політолог припускає, що Боровик міг сприйняти переговори у вузькому колі, як настанову до дії.

"Про те, що саме час оголосити про новий політичний проект, вирішив сам. Відповідно, це не сподобалось майбутньому лідеру і він змушений був спростувати цю заяву Боровика", - додав політолог.

Басараб зауважив, що не дивлячись на причини озвучення заяви, у Боровика з Саакашвілі яскраво виражені серйозні амбіції в цьому політичному проекті.

Він також розповів, що критика Боровиком президента — спроба показати "свої зуби".

"Він натякає на утвердженні у ніші опозиційної сили. Не як сателіт "Блоку Петра Порошенка", а як конкурент. Не дарма ж Саакашвілі неодноразово заявляв, що він мітить значно вище прем'єрського крісла", - наголосив експерт.

Басараб додав, що офіційно про створення партії Саакашвілі заявить ближче до парламентських виборів. Або коли їх оголосять.

Нагадаємо, сьогодні заступник Міхеіла Саакашвілі Саша Боровик заявив, що голова Одеської обладміністрації збирається створити політичну партію. І братиме участь у виборах до Верховної Ради зі своєю командою. Згодом Саакашвілі спростував заяву підлеглого. Після цього сам Боровик сказав, що його неправильно зрозуміли.

Лента новостей
Вступай: