На домашніх пельменях і варениках заробляють 5 тисяч гривень на місяць

На домашніх пельменях і варениках заробляють 5 тисяч гривень на місяць

На приготуванні домашніх страв заробляють 5 тисяч гривень на місяць. Про це розповіла вінничанка Олена.

"Після декретної відпуски не змогла вийти на роботу. Дитина в нас дуже хвороблива, день в садочку обходився місяцем в лікарнях. Ми з чоловіком прийняли рішення залишитись вдома. Вареники почала ліпити випадково. На день народження дочки запросила кількох друзів з мамами. Дітям наліпила вареників з сиром та вишнями. Одна з мам підійшла до мене, що в її родині дуже всі люблять цю страву, а в неї не виходить, попросила зліпити на замовлення. Так почала готувати вареники й пельмені. Згодом додалися млинці з сиром та лівером. Зараз роблю понад 20 видів продукції", - каже Олена.

Кілограм вареників з картоплею коштує 35 гривень, з вишнями – 52. Кілограм пельменів обійдеться замовнику в 75 гривень, а кілограм млинців у 90 гривень.

"Собівартість продуктів значно нижча. Наприклад, на кілограм пельменів йде лише 480 грамів фаршу. На кожному кілограмі маю від 10 до 30 гривень заробітку. Працюю пізно ввечері та вночі. Аби не стомлювались руки взяли з чоловіком тістомісильну машинку. За годину роблю 200 вареників. Закладаю їх у морозилку, вранці пакую по пакетах. Чоловік відвозить замовнику, або замовник їде до нас", - каже жінка.

Щодня родина продає від 5 до 10 кілограмів готової продукції. Найбільше замовлень взимку та під час постів. Олена придумала для своїх клієнтів пісні начинки з капусти, щавелю, грибів.

"Влітку беруть вареники з ягодами, а взимку з картоплею та пельмені. Іноді роблю індивідуальні замовлення. Торік ліпила вареники з креветками та оселедцем. Для себе таке не роблю, вони специфічні. Це добрий підробіток до бюджету. Я бухгалтер і у Вінниці немає жодної фірми, яка б платила такі гроші. Зазвичай бухгалтерська зарплата вдвічі нижча", - пояснила жінка.

Лента новостей
Вступай: