Ще одна канадська провінція оголосила Рік української культури

Ще одна канадська провінція оголосила Рік української культури

Канадська провінція Манітоба офіційно оголосила 2016-й рік Роком місцевої української культури.

Повідомляється із посиланням на прем'єр-міністра провінції Грег Селінджер.

"На вшанування багатої української культури від імені усіх членів парламенту я маю за честь оголосити 2016-й Роком української культурної спадщини Манітоби", - сказав Селінджер.

Він додав, що за 125 років від початку української еміграції до Канади українці багато зробили для становлення та культурного розвитку Канади, Манітоби зокрема. "Мешканці Манітоби українського походження зробили великий внесок у багату культурну спадщину Манітоби за допомогою мистецтва, зокрема хорової та інструментальної музики, народної творчості та танців, вишивки, художнього мистецтва, літератури, архітектури, бібліотек, музеїв та архівних колекцій", - наголосив прем'єр.

У церемонії оголошення взяв участь посол України в Канаді Андрій Шевченко, якому було вручено офіційну прокламацію про оголошення Року української культурної спадщини в провінції.

Зазначимо, що з-поміж усіх провінцій та територій Канади Манітоба має найбільшу частку українців – 15% населення.

Нагадаємо також, що в січні Рік української культурної спадщини оголосила й інша канадська провінція – Саскачеван.

На 2016 рік припало одразу два великі ювілеї українських канадців – 125 років від заснування першого українського поселення в Канаді та 75 років з часу створення Конгресу українців Канади.

Лента новостей
Вступай: