Важливо не хто в Кабміні, а що з реформами - Пайєтт

Важливо не хто в Кабміні, а що з реформами - Пайєтт

Дискусія про те, хто саме повинен зайняти ключові посади в Уряді, є помилковими, адже головним є не персоналії, а розуміння суті та змісту реформ. Про це у п'ятницю під час виступу перед студентами Києво-Могилянської академії висловив посол США Джеффрі Пайетт.

"Ви абсолютно праві. Коли люди фокусуються на Яценюка, на Яресько або Гройсмані - це помилкове питання. Важливо не "хто", а "що". Головним тут є чітке розуміння порядку денного, яка стоїть перед Україною, згода серед політичних фракцій навколо підтримки і виконання цих реформ", - сказав Пайетт.

Дипломат окремо наголосив на неприпустимості опору реформам в рамках правлячої коаліції.

"Коли я кажу про політичні фракції, я дійсно маю на увазі всіх. У вас є значна частина фракцій всередині правлячої коаліції, які самі починають повставати проти порядку денного реформ. З моєї точки зору, ви пройшли занадто далеко вперед, щоб кинути всю ту важку роботу, яка вже зроблена до цього моменту, і сповзати тому у процесі реформ", - наголосив посол.

Він зробив порівняння, що якщо підійматися на гору і бути близько до вершини, - безпечніше піднятися на вершину і спуститися з іншого боку, чим намагатися повернутися назад по хистких канатів.

"З моєї точки зору,- саме в такому становищі перебуває зараз Україна. Ви досягли реального прогресу, я віддаю данину поваги вам і тим у Раді, хто просуває вперед процеси приватизації, свободи інформації, фінансового нагляду, ті структурні зміни, які повинні ускладнити бізнес для всіх цих олігархічних мафій. Ви маєте продовжувати робити це, і якщо ви будете продовжувати, у вас буде могутня підтримка з боку Сполучених Штатів", - зазначив Пайетт.

Лента новостей
Вступай: