Українські євробонди сильно подорожчали на чутках про майбутнє прем'єрство Яресько

Українські євробонди сильно подорожчали на чутках про майбутнє прем'єрство Яресько

Українські облігації подорожчали у березні на 3,7% на тлі чуток про те, що міністр фінансів України Наталія Яресько стане прем'єр-міністром.

Таким чином вони майже повністю відіграли падіння більше ніж на 4% у лютому 2016 року.

Агентство зазначає, що, за словами керуючого директора з торгівлі з фіксованим доходом у Dragon Capital у Києві Федора Багненка, призначення Яресько "було б дуже сприятливим для ринку".

Серед заслуг міністра фінансів згадується успішна реструктуризація українського держборгу у 2015 році, що допомогло уникнути дефолту і прийняття розробленого Міністерством фінансів бюджету, незважаючи на його непопулярність у Верховній Раді.

Раніше НВ із посиланням на джерела писало, що Наталя Яресько погодилася очолити уряд технократів за умови, що людей в команду пропонує вона, і вже веде переговори з тими, кого хоче бачити у новому уряді.

Водночас, як повідомляє Financial Times, українська владна верхівка розглядає на посаду прем'єр-міністра не лише голову Мінфіну Наталію Яресько, але і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

16 лютого Верховна Рада не змогла відправити Кабінет міністрів у відставку, хоча раніше в цей самий день визнала роботу уряду на чолі із прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком незадовільною.

Це призвело до політичної кризи в країні: з парламентської коаліції вийшли Батьківщина і Самопоміч, залишивши в ній Блок Петра Порошенка і Народний Фронт. Самі народні депутати розходяться в думках, чи існує тепер коаліція.

Лента новостей
Вступай: