Свинина почне дорожчати з середини березня

Свинина почне дорожчати з середини березня

Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар прогнозує підвищення закупівельних цін на свинину з середини березня, які досягнуть максимуму на початку травня цього року. Про це повідомляє офіційний сайт асоціації.

"Вартість свинини для кінцевого споживача продовжує зростати, незважаючи на те, що в 2015 році закупівельна ціна кілограму живої ваги була трохи більшою ніж 30 гривень, а на початку цього року впала до 26 гривень, а на окремі категорії свинини - до 23 гривень. Хоча вже в березні прогнозується поступове зростання закупівельної ціни до 27 гривень за кілограм. Підвищення ціни на свинину пов'язане зі світовими тенденціями на ринку, девальвацією гривні та наближенням святкових вихідних. Окрім цього з року в рік на початку посівної кампанії відбуваються спекуляції, які призводять до підвищення цін на пальне", - зазначила Ірина Паламар.

Вона також додала, що підвищення ціни на свинину також пов'язане з пожвавленням споживчої активності в роздрібній торгівлі та надлишком пропозиції свинини в живій вазі на ринку.

Нагадаємо, за півроку в Україні закупівельні ціни на свинину впали з 34 до 25 гривень за кілограм живої ваги.

Зараз в магазинах кілограм свинини без кісток коштує 62 грн, кілограм курячого філе - 60 грн.

Лента новостей
Вступай: