Суд відпустив патрульного Олійника, який застрелив пасажира BMW, під домашній арешт

Суд відпустив патрульного Олійника, який застрелив пасажира BMW, під домашній арешт

Апеляційний суд Києва відпустив патрульного поліцейського Сергія Олійника під домашній арешт до 17 квітня.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі журналістам біля суду заявив, що вважає несправедливим рішення відпустити під особисте зобов'язання винуватця подій - водія BMW Ростислава Храпачевського, в той час як поліцейського посадити під домашній арешт.

У свою чергу, Олійник розповів журналістам, що в СІЗО його помістили в камеру з іншими затриманими, внаслідок чого виникла сутичка. Один з тих, що були в СІЗО напав на нього.

Аваков запевнив, що він і міністр юстиції Павло Петренко розберуться з даною ситуацією.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого київскі патрульні застосували табельну зброю для зупинки автомобіля BMW, водій якого влаштував перегони. При цьому застрелили пасажира автомобіля. Поліцейські, які брали участь в переслідуванні та затриманні, на час перевірки відсторонені від несення служби.

У ніч на 19 лютого Печерський районний суд Києва ухвалив взяти під варту до 18 квітня інспектора управління патрульної поліції Києва Сергія Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

Міністр внутрішніх справ заявив, що арештом цього поліцейського судді і прокурори хочуть дискредитувати нову поліцію. Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Олійнику оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень.

Що стосується водія авто, то по відношенню до нього 1 березня 2016 року Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Лента новостей
Вступай: