У ГПУ назріває новий скандал

У ГПУ назріває новий скандал

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе не знає прізвище чоловіка на ім'я "Віталій", який пропонував йому $10 млн хабара. Про це на брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Кожен громадянин сьогодні зможе побачити і переконатися, на жаль, у відвертій брехні мого колеги із зазначеного питання. Тому що прізвище людини, яка б намагалася підкупити пана Давида, він на жаль, не назвав. Всі зможуть прочитати цей протокол. Питання: навіщо це робиться? Навіщо в черговий раз повідомляється суспільству брехня? Ми двома руками за реформи і здорові ініціативи. Але на брехні реформи не побудуєш", - сказав Куценко.

Він озвучив кілька цитат із доповіді Сакварелідзе.

"Прогулюючись по ботсаду до мене підійшов раніше мені незнайомий чоловік, який назвався Віталієм. Він був одягнений у спортивну форму. Мав у руках барсетку і почав пропонувати мені хабар. Поруч проходили перехожі, але розмови не чули. Наскільки я пам'ятаю, це обличчя у розмові називало прізвище Макаренко, як посадової особи з боку митниці. Який раніше був зацікавлений і працював у цій схемі, наглядав за транспортуванням нафтопродуктів. Також чоловік сказав, що для вирішення питання щодо призначення свого транспортного прокурора раніше платили від 300 до 400 тис. дол", - цитує Куценко Сакварелідзе. Й додає, що прізвища "Віталія" Сакварелідзе не знає. Натомість дає його опис.

"Згідно з його показаннями: нікому не відомий Віталька в спортивному костюмі з барсеткою. Причому Давид зазначає, що спортивний костюм схожий на ті, які він зустрічав у дорогих брендових магазинах. Цей Віталька фактично розповів йому про корупцію нафтопродуктів. Відразу сказав, що схему можна продовжити реалізовувати. Може, я трохи перебільшу, але нам все ж хотілося, щоб пан Давид назвав прізвище цього Віталія. Що це за дивний Віталій в спортивному костюмі підійшов, якого він не знав? Може, це був Віталька в спортивному костюмі з телеканалу ТЕТ? Тому що за описом, яке дає Давид, дуже схоже на Вітальку. Такий серіал - і смішно і грішно", - кепкує Куценко.

Опис "Віталія" направили МВС, СБУ для можливого його затримання.

"На жаль, відповідно, я хочу додати до допиту Давида, зазначений протиправний інцидент стався з ним 11 квітня, а заяву він подав до органів прокуратури не менше 20 квітня. Знову ж таки питання, чому так довго? Тому, навіть якщо шукати того Витальку, то більше тижня втрачено. Як ви знаєте, чим довше злочинець шукається, інформація втрачає актуальність і певні сліди, які могли бути залишені, певні свідки, все це втрачає актуальність", - додав Куценко.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Давид Сакварелідзе заявив, що йому вже пропонували хабар: хотіли "взяти на утримання" на 10 млн дол. в місяць. Пізніше у ВР депутати вимагали від Сакварелідзе назвати прізвище того, хто пропонував йому хабар, а Сакварелідзе відмовився, пославшись на інтереси слідства.

Лента новостей
Вступай: