Одеські обласні депутати пропонують профінансувати підготовку місцевої поліції

Одеські обласні депутати пропонують профінансувати підготовку місцевої поліції

Депутати Одеської обласної ради Віктор Баранський і Віталій Саутьонков пропонують профінансувати додаткову підготовку місцевої поліції. Вони готові відремонтувати тир і оплатити роботу психологів і тренерів.

Про це вони заявили 25 лютого в ході прес-конференції, присвяченій проблемам вогневої і психофізичної підготовки поліції.

"Ми готові облаштувати один з тирів або єдиний на Одещині польовий навчальний центр. Могли б запросити кращих інструкторів для закріплення навичок і проведення психофізичної підготовки. В жодному разі не применшую заслуг інструкторів, які провели базовий курс підготовки поліцейських. Але тепер до нього необхідні додаткові знання і навички. Слід ретельно відпрацювати ситуації, які можуть виникнути в місті. Хочемо, щоб наші земляки відчували себе безпечно і впевнено ходили по вулицях", - сказав Віктор Баранський, депутат Одеської облради від фракції "Опозиційний блок".

Він зауважив, що тир, в якому тренуються одеські поліцейські, знаходиться в напівробочому стані. Також не достатній рівень психологічної підтримки, яку повинні надавати поліцейським, додав Баранський.

"Сьогодні табельну вогнепальну зброю довірили людям, які лише півтора місяці практикувалися в стрільбі. Та й то не кожен день, а 2-3 рази в тиждень. Виникають питання - чи навчені поліцейські стрільбі в міських умовах, в громадських місцях, на трасі? Чи знають, куди треба стріляти, коли мчить автомобіль", - зауважив Віталій Саутьонков, депутат Одеської облради від "Опозиційного блоку".

Віктор Баранський і Віталій Саутьонков направили звернення до керівника Національної поліції Хатіі Деканоїдзе з пропозицією особистої допомоги.

Нагадаємо, півмісяця тому патрульні Києва переслідували у столиці автомобіль БМВ, який їхав по зустрічній смузі на шаленій швидкості. Після попереджувальних пострілів патрульні відкрили вогонь на ураження. Правоохоронець стріляв у лобове скло, коли вже машина зупинилася. Це перевищення службових повноважень. Застрелив 17-річного Михайла Медведєва. Також днями п'яний поліцейський стріляв по власній машині в Одесі.

Лента новостей
Вступай: