В РНБО наполягають, що стенограма по Криму оприлюднена без скорочень

В РНБО наполягають, що стенограма по Криму оприлюднена без скорочень

Стенограма щодо введення воєнного стану у зв'язку з анексією Криму від 28.02.2014 року оприлюднена без правок та скорочень. А Володимир Замана та Микола Голомша тоді не були членами РНБО, тому не брали участі в голосуванні.

Про це заявили в Раді нацбезпеки й оборони.

"Голомша та Замана ніколи не були членами РНБО після перемоги Майдану. Відповідно, не представляли прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року", — йдеться в повідомленні.

В РНБО також пояснили присутність на засіданні Юлії Тимошенко, яка не була членом РНБО.

"На засідання були запрошені лідери політичних партій, які входили до коаліції. Це було викликано тим, що у разі ухвалення РНБО рішення про запровадження воєнного стану, його негайно повинна була схвалити Верховна Рада України, що було б неможливим без підтримки лідерів провідних парламентських партій більшості", — зазначили у прес-службі Радбезу.

Нагадаємо, зі стенограми РНБО за 28 лютого 2014 року випливає, що лише секретар РНБО Олександр Турчинов тоді виступав за введення воєнного стану. Однак Голомша та Замана стверджують, що частину стенограми вирізано. Бо вони теж виступали за воєнний стан на цьому засіданні, однак у стенограмі цього не вказано.

Лента новостей
Вступай: