Експерт розповів про наслідки від звільнення Шокіна

Експерт розповів про наслідки від звільнення Шокіна

Нинішній генпрокурор Віктор Шокін не здатен до організаційної роботи й не керує апаратом. Ці функції поклав на своїх старших помічників. Про це в коментарі розповів Володимир Бойко, екс-голова Консультативної Ради при Генпрокуратурі.

"Генеральна прокуратура виглядає як один із департаментів Адміністрації президента. Хто б її не очолював — нічого суттєво не зміниться. Нинішній генпрокурор Віктор Шокін не здатен до організаційної роботи й не керує апаратом. Ці функції поклав на своїх старших помічників. Суспільство не усвідомлює - треба обговорювати не кандидатури ймовірних генеральних прокурорів. А функції, які мають виконувати органи прокуратури", - сказав експерт.

Він зауважив, що розчарований намаганням нових заступників генпрокурора реформувати відомство.

"Надії на реформаторів-"заробітчан" згасли. Давид Сакварелідзе, якого "сватають" в генпрокурори, не має належної освіти. Не обізнаний з нашими законами, має подвійне громадянство й не володіє державною мовою. Рік тому публічно пообіцяв - якщо до 16 лютого 2016-го докорінно не реформує прокуратуру - піде з посади. Рік минув. Два мільйони доларів від Сполучених Штатів витрачені. З цієї суми 200 тисяч доларів витратили на розробку тестових завдань для співробітників оновленої прокуратури. Торік 15 грудня оголосили про успішне завершення реформування. Але наслідків так і немає", - розповів Бойко.

Він наголосив, що новим генпрокурором має бути людина, здатна організовувати роботу великого колективу юристів.

"Зараз ефективно працює лише вертикаль військової прокуратури", - додав експерт.

Нагадаємо, У Верховній Раді зареєстровано проект постанови президента Петра Порошенка про надання згоди на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

Лента новостей
Вступай: