Луценко анонсував початок переговорів по новій коаліції

Луценко анонсував початок переговорів по новій коаліції

Вже наступного тижня керівники парламентських продемократичних фракцій мають почати переговори про створення нового формату коаліції.

Про це написав у своєму Facebook керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд. БПП готова запропонувати річний план спільних дій парламентської більшості і Кабінету міністрів. Його виконавцями має стати технократична команда реформаторів без партійних амбіцій", - написав він.

Також він зазначив, що політична криза триває і поглиблюється.

"На початку лютого йшлося лише про урядову кризу. Прем'єр Яценюк утримався, але втратив підтримку 4 фракцій коаліції з 5.
Заяви про вихід з коаліції Самопомочі і Батьківщини засвідчили про глибоку загальнополітичну кризу. Можна сперечатися про юридичні тонкощі, але по факту стара коаліція розпалася", - зазначив він.

Раніше свій план виходу з парламентської кризи пропонував спікер Володимир Гройсман. Як писали на сайті Gazeta.ua, для цього він бачить декілька шляхів. Гройсман пропонує три сценарії. Перший це добровільна відставка уряду в повному складі і формування нового уряду з новим планом дій. Другим варіантом є глибоке переформатування уряду, яке зможе об'єднати продемократичну коаліцію. І ще одним шляхом розв'язання кризи є дострокові парламентські вибори. Як свідчить заява Луценка, у президента вирішили піти другим шляхом.

Лента новостей
Вступай: