Мін'юст визначився, хто буде вибирати директора Держбюро розслідувань

Мін'юст визначився, хто буде вибирати директора Держбюро розслідувань

Заступник глави МВС Ека Згуладзе, заступник голови Мін'юсту Наталія Севостьянова і народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко обиратимуть претендентів у Державне бюро розслідувань.

Як повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко на засіданні уряду, міністерство відправляє цих людей до конкурсної комісії по створенню Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що закон "Про Державне бюро розслідувань" прийняли 12 листопада 2015 року. А в січні його підписав президент Петро Порошенко.

При цьому прем'єр Арсеній Яценюк закликав парламент і президента найближчим часом запропонувати своїх кандидатів для комісії, яка призначить керівника Бюро, але поки пропозицій не надійшло. Через це опинився під питанням вчасний запуск Бюро. Планувалося, що воно запрацює 1 березня.

Держбюро має розслідувати насильницькі злочини, випадки катування та інші злочини, пов'язані із жорстоким поводженням. У тому числі Бюро мали б передати розслідування злочинів, вчинених правоохоронцями на Майдані під час Революції гідності. Зараз цим займається Генпрокуратура.

У Генпрокуратурі говорили, що треба врегулювати процедуру передачі справ. І вирішити питання, хто має розслідувати справи до того часу, поки Бюро створять. Якщо цього не зробити, то розслідування справ про злочини на Майдані можуть призупинити з 1 березня.

Верховна Рада зволікає з вирішенням процедурних питань. Якщо і далі блокуватмуть внесення змін до закону про Держбюро, то військовий прокурор Анатолій Матіос зареєструє кримінальне провадження на депутатів.

Лента новостей
Вступай: