Помер легендарний британський пілот, ім'я якого внесене до книги рекордів Гіннеса

Помер легендарний британський пілот, ім'я якого внесене до книги рекордів Гіннеса

Один з найбільш уславлених британських пілотів - капітан Ерік Браун - помер у віці 97 років.

Браун був найбільш титулованим льотчиком Королівського флоту і встановив неперевершений світовий рекорд за кількістю типів літаків, на яких літав, а також за кількістю посадок на палубу авіаносця. Його ім'я тричі внесене до книги рекордів Гіннеса.

Ерік Браун народився у 1919 році і вперше піднявся в небо у восьмирічному віці, коли його батько, який служив льотчиком Королівських ВПС під час Першої світової війни, взяв його з собою в політ на біплані.

Літав на 487 різних типах літаків, встановивши світовий рекорд, який навряд коли-небудь буде побитий; зробив 2407 посадок на авіаносець і вижив в 11 авіакатастрофах, в 1941 році врятувався із затонулого есмінця.

Під час Другої світової війни капітан Браун літав на винищувачі, брав участь у багатьох боях. Брав участь у визволенні в'язнів нацистського концентраційного табору Берген-Бельзен.

Залишив службу у ВПС Королівського флоту в 1970 році, в 1982-му став президентом Королівського авіаційного товариства. Написав кілька книг на тему авіації, а також передмов до робіт інших авторів.

Лента новостей
Вступай: